• banner
 Tasmania Holland Village-TAS, Australia

Tasmania Holland Village-TAS, Australia

Situatu nantu à una costa rocciosa, spazzata da u ventu versu u sud; sta casa di ritirata si trova in u paisaghju per armonizà cù u so circondu è minimizà l'esposizione à u clima. A casa hè un rifugiu di vacanze per una famiglia di quattru persone, chì anu desideratu una casa à pocu impattu cù una forte cunnessione cù a terra è u mare. A soluzione di cuncepimentu utilizza una semplice geometria di forma 'zeppa', imitendu a pendenza di a collina al di là, è hè inserita in una depressione naturale in u litorale per diminuisce u so impattu visuale cù litorali estremamente sensibili è ambiente marinu. Una cunniscenza chjara di l'eculugia vicinu à a costa hà assai influenzatu u cuncepimentu di a casa. Per evità a perdita di l'habitat per l'insetti vicinu à a costa, hè stata aduprata una fonte critica d'alimentu per i salmoni minori minacciosi Chinook, un tettu di giardinu seminatu di vegetazione nativa, tollerante à a siccità. Questa assemblea rimpiazza più di 90% di l'impronta vegetativa persa per a custruzzione.